ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΣΠΕΤΣΕΣ, Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Ένας τόπος ξεχωριστός , ευλογημένος, γεμάτος φυσικές ομορφιές

 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Οι Σπέτσες είναι ένα από τα πιο γνωστά νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ένα από τα πιο αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Σπέτσες φημίζονται για την ένδοξη ναυτική παράδοση, την αξιόλογη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα τους. Σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά, απέχουν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μόλις 2 ώρες, ενώ προσεγγίζονται και οδικώς μέσω της Κόστα. Γνωστές ως “Πιτυόνησος” και “Πιτυούσα” κατά την αρχαιότητα, οφείλουν το σημερινό όνομά τους στους ναυτικούς του Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, κατά την περίοδο 1821-1832, διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς μαζί με την Ύδρα και τα Ψαρά ήταν από τα πρώτα νησιά που εξεγέρθηκαν κατά των Τούρκων. Εκείνη την περίοδο μάλιστα, αναδείχτηκαν δύο από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του νησιού, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και ο Ανδρέας Μιαούλης. Εδώ θα βρείτε λίγες (το νησί καταλαμβάνει μία έκταση 22,5 τ.χλμ.) παραλίες, αξιόλογες και ποιοτικές επιλογές σε ό,τι αφορά τη διασκέδασή σας, αλλά και πανέμορφες εικόνες και τοπία που σίγουρα θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σας.

ΝΤΑΠΙΑ

Η Ντάπια μοιάζει με λέξη συνώνυμη των Σπετσών, μιας και αποτελεί ένα από τα πρώτα πράγματα που θα αντικρίσετε και παράλληλα βασικό της αξιοθέατο.

ΚΑΣΤΕΛΙ

Μια βόλτα στο Καστέλι, ή αλλιώς την παλιά πόλη των Σπετσών, επιβάλλεται. Θα το συναντήσετε παίρνοντας το δρόμο πίσω από την Ντάπια, περίπου 600 μ. από την παραλία.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Ο οικισμός με την ομώνυμη παραλία -μια από τις δημοφιλέστερες του νησιού- απέχει 12 χλμ. από το κέντρο των Σπετσών και πραγματικά συμπεριλαμβάνεται στα όσα πρέπει να επισκεφτείτε.

ΦΑΡΟΣ

Βρίσκεται στο Παλιό Λιμάνι και συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον. Ο Φάρος των Σπετσών αποτελεί στην ουσία έναν από τους δύο φάρους που πρωτολειτούργησαν στην Ελλάδα.

ΣΠΕΤΣΟΠΟΥΛΑ

Ένας καταπράσινος μικρός παράδεισος σε απόσταση αναπνοής από την Αγία Μαρίνα. Η Σπετσοπούλα, η νησίδα που ανήκει στον εφοπλιστή Σταύρο Νιάρχο.

ΚΑΡΝΑΓΙΑ

Κάνοντας τη βόλτα σας στο Παλιό Λιμάνι των Σπετσών, θα ανακαλύψετε τα καρνάγια. Πρόκειται για το σημείο όπου παραμένει ζωντανή στο πέρασμα των χρόνων η ναυπηγική παράδοση.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ