SPETSES MINI MARATHON

spetses mini marathon - Villa Irini

14 Ιούν SPETSES MINI MARATHON

Μία αθλητική διοργάνωση με νησιωτικό αέρα!

Κάθε Οκτώβριο που οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές διοργανώνεται στο νησί τον Σπετσών μια μοναδική διοργάνωση, ο Spetses Mini Marathon. Με χιλιάδες Ελληνικές αλλά και διεθνείς συμμετοχές που ξεπερνούν τις 3.000 σε όλα τα αγωνίσματα και πάνω από 6.000 επισκέπτες ο Spetses Mini Marathon αποτελεί πλέον θεσμό στα μεγάλα ετήσια αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα! Περιλαβάνει αγώνες δρόμου, κολύμβησης αλλά και αγώνες για παιδιά.

Για όλους εσάς που αγαπάτε τον αθλητισμό ή σας αρέσει να παρακολουθείτε μεγάλα αθλητικά γεγονότα από κοντά, το νησί των Σπετσών προσφέρει μοναδική εμπειρία και αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα αθλητικό τριήμερο για να περάσετε με τους φίλους σας και την οικογένειά σας. Η ομορφιά τους είναι εντυπωσιακή και χαρακτηρίζεται από τον ιδιαίτερο συνδυασμό του πράσινου των πεύκων και του μπλε της θάλασσας. Τα πανέμορφα δάση αλλά και η πανοραμική θέα των Σπετσών, των κοντινών νησιών και της Πελοποννησιακής ακτής προσφέρουν ειδυλλιακές εικόνες για τις διαδρομές του αγώνα δρόμου.

Το Νησί

Με τη ναυτική παράδοση, την πλούσια ιστορία αλλά και την ιδιαίτερη κουλτούρα τους, οι Σπέτσες αποτελούν ιδανικό τόπο για τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων. Στα παραπάνω προσθέστε το μοναδικό φυσικό κάλλος της διαδρομής που έχει χαραχτεί περιμετρικά αλλά και τις ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί το μήνα Οκτώβριο, που ο καιρός είναι αίθριος και η θερμοκρασία ζεστή, χωρίς ιδιαίτερη υγρασία. Επίσης έχοντας υιοθετήσει μια πολιτική που απαγορεύει τη χρήση αυτοκινήτων και διαθέτοντας ένα περιφερειακό δίκτυο 25χλμ, το νησί των αρωμάτων αποτελεί εκτός από πανέμορφο, έναν πρωτότυπο και ασφαλή προορισμό για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και επίτιμή Δημότης Σπετσών, Δρ. Μαρίνα-Λήδα Κουταρέλλη θέσπισε πέρσι το Spetses mini Marathon Sustainability Initiative. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενσωμάτωση στα αθλητικά δρώμενα συγκεκριμένων δράσεων οικολογικού χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα σημαντικός για τη άρτια διεξαγωγή του Spetses Mini Marathon είναι ο ρόλος των εθελοντών, οι οποίοι συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχία όλων των αγωνισμάτων.

Αγώνες δρόμου. Έτοιμοι; Φύγαμε!

Αγωνιστείτε παράλληλα με τη θάλασσα και τα πεύκα, δίπλα σε ιστορικά τοπόσημα. Όσοι τρέξετε τα 5 χλμ., σημειώστε πως η διαδρομή εκτείνεται στην βορειοανατολική πλευρά των Σπετσών και περνάει από το κέντρο του νησιού, τη Ντάπια και το Παλιό Λιμάνι. Αποτελεί τον «ιστορικό γύρο» της πόλης και είναι ιδανική και για έμπειρους αλλά και αρχάριους δρομείς!

Η διαδρομή των 25 χλμ. αποτελεί έναν πλήρη «φυσιολατρικό» γύρο του νησιού και απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς. Κοινό σημείο έναρξης και τερματισμού για τις δύο διαδρομές αποτελεί η πανέμορφη πλατεία «Ποσειδωνίου» μπροστά στο εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel.

Από φέτος, θα πραγματοποιηθούν και αγώνες 10k. για εσάς που τα 5 χλμ. είναι μια εύκολη υπόθεση ενώ δεν είστε ακόμα έτοιμοι για τα 25 χλμ. Η διαδρομή θα έχει εκκίνηση από το σημείο εκκίνησης του ημι-μαραθωνίου (πλατεία Ποσειδωνίου) με την ίδια φορά (αριστερόστροφα) και στροφή μετά την παραλία Βρέλλος. Ο τερματισμός θα γίνει και πάλι στην πλατεία Ποσειδωνίου.

Μαραθώνιος Κολύμβησης – Βουτιά στο στενό των Σπετσών!

Για όσους επιδίδεστε στο κολύμπι, οι κολυμβητικοί αγώνες “Διάπλους Σπετσών” θα σας συναρπάσουν. Περιλαμβάνει διαδρομή 3000μ. ( παραλία Κόστας – Σπέτσες) και για τους πιο τολμηρούς διαδρομή 5.000μ. ( Σπέτσες – Κόστα – Σπέτσες), με σημείο εκκίνησης από την προβλήτα της πλατείας του Ποσειδωνίου, μέχρι την Κόστα και τερματισμός απέναντι στην πλατεία Ποσειδωνίου. Για όσους κολυμπήσετε τα 3000μ. θα περάσετε με ένα καικι της Οργανωτικής Επιτροπής απέναντι στην Κόστα, όπου και δίνεται η εκκίνηση ενώ ο τερματισμός γίνεται και πάλι στην Πλατεία Ποσειδωνίου.

Μικροί και αγωνιστικοί!

Για τους μικρούς μας φίλους, η διοργάνωση περιλαμβάνει παιδικούς αγώνες τριών κατηγοριών. Για τα παιδιά μέχρι 6 ετών παιδικούς αγώνες δρόμου, για παιδιά από 6 μέχρι 12 ετών παιδικούς αγώνες δρόμου και παιδικούς αγώνες κολύμβησης αλλά….και παράλληλες εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους.

Ραντεβού λοιπόν τον Οκτώβρη στις υπέροχες Σπέτσες! Τα αγωνίσματα πολλά, η επιλογή δική σας!
Περισσότερες πληροφορίες για το Spetses Mini Marathon μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Mini Marathon Spetses

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.